In 2012 heeft ProHealth het project “Jongeren voor Jongeren” , welke is gefinancieerd door Skanfonds, succesvol afgesloten met de presentatie van de DVD “Tienerzwangerschap, je kan het voorkomen“.

Jongeren van Brokopondo en Klaaskreek hebben onder de naam “Jongku wan fu Brokopondo”, samengewerkt bij de totstandkoming van de DVD. Zij hebben het onderwerp aangedragen en hebben tevens een belangrijke rol vervuld bij de totstandkoming van het script. Vermeldenswaard is ook de songs (zowel de teksten als melodieen) door de jongeren zelf zijn gecomponeerd.

De DVD is een informatie tool waar jongeren worden geinformeerd over de risico’s en nadelen van tienerzwangerschap en op welke wijze dit voorkomen kan worden. De DVD richt zich met name op jongeren tussen 12 en 19 jaar. Jongeren in deze leeftijdscategorie komen voor allerlei uitdagingen te staan, ook op seksueel gebied. Door onbeschermde seks lopen zij het risico op zwangerschap, HIV\ AIDS en\ of een andere seksueel overdraagbare aandoening (SOA).

Twee boodschappen die centraal staan in de DVD zijn:

1. Seks loopt niet weg

2. Het gebruiken van een condoom bij een seksuele relatie

3. Het belang van onderwijs

Om het filmpje te bekijken, klikt u : Deel1, Deel 2

De twee songs van de DVD zijn:

  • Tienerzwangerschap, dat is geen grap¬† . Klik hier om de song te beluisteren
  • Tienerzwangerschap, prakseri bun. Klik hier om de song te beluisteren.

Andere promotie items die in het kader van dit project zijn ontwikkeld zijn een pet, een T- shirt, een pen en een logo.