DVD mirroring role models: Als ik het kan, kan jij het ook!

P1010467 (Copy)

 

Als ik het kan, kan jij het ook! Jongeren kunnen ervoor zorgen dat zij niet met hiv geïnfecteerd raken. Zij kunnen obstakels in het leven overstijgen en een succesvolle toekomst hebben, ongeacht het milieu waaruit zij komen.
Dat is de boodschap die een DVD, uitgebracht door Stichting ProHealth, aan jongeren wil doorgeven. ProHealth heeft, met financiering van het 2011 U.S. Ambassador’s HIV Prevention Program, een DVD geproduceerd waarin jongeren aan hun leeftijdsgenoten laten zien dat dit allemaal mogelijk is.

De DVD is geproduceerd in samenwerking met NAKS in het kader van de uitvoering van het project Mirroring Role Models, met als motto: ‘Als ik het kan, kan jij het ook!’ en is vooral gericht op kansarme jongeren. Door onveilig seksueel gedrag lopen jongeren het risico geïnfecteerd te raken met het hiv.

Om de film te bekijken klikt u hier

Voorbeelden
Jongeren ervaren vele obstakels die hen ervan weerhouden veilig seks te hebben. Enkele voorbeelden zijn: Uit angst dat ouders te weten zullen komen dat zij seksueel actief zijn, verkiezen jongeren soms geen anticonceptie in huis te halen waardoor niet bij ieder seksueel contact een condoom wordt gebruikt; het idee dat seks met een condoom niet hetzelfde genot oplevert als seks zonder een condoom; jongeren schamen zich er soms voor als anderen weten dat ze seksueel actief zijn waardoor ze de durf niet hebben condooms te kopen; het idee dat seks hebben met een condoom betekent dat de partner niet wordt vertrouwd; seks zonder een condoom zou een ultieme uiting van liefde zijn voor de partner.

Jongeren in de leeftijdsgroep 15-24 jaar bevinden zich in een levensfase waarbij zij voor allerlei uitdagingen en keuzen komen te staan, ook op seksueel gebied. Daarom moeten zij niet alleen bewust worden gemaakt van de risico’s die zij kunnen lopen door onbezonnen gedrag, maar meer nog moeten zij ervan bewust worden gemaakt dat het anders kan. In de DVD wordt erop gewezen dat het mogelijk is obstakels te overstijgen en dat jongeren verantwoordelijkheid moeten nemen voor wat er kan gebeuren bij het maken van keuzen. Een effectieve manier om jongeren hiervan bewust te maken is hun blik te verbreden met voorbeeldfiguren uit hun eigen milieu, mensen in wie zij zichzelf kunnen herkennen, zegt Pro Health.
De DVD zal na 16 december worden gedistribueerd onder scholen, jongerenorganisaties en instanties die zich bezighouden met jongeren.

bron: starnieuws

Lees voor meer info…