* Update: training Barronschool

Op vrijdag 07 februari j.l. heeft de interactieve training over het voorkomen van tienerzwangerschap plaatsgevonden op de Barronschool. Twee mede werkers van het Tien Minuten Jeugdjournaal zijn met ons meegereisd zodat zij verslag konden uitbrengen van deze activiteit. De rapportage is uitgezonden in het 10 Minuten Jeugdjournaal van 11 februari 2014.

Deze aflevering kunt u bekijken. klikt u hier

Enkele foto’s van de training:

P1010482 (Copy) P1010492 (Copy)P1010497 (Copy)

 

In de week van 18 November 2013 heeft ProHealth een interactieve training verzorgd op de glo scholen en de Muloschool te Moengo en omgeving. Op verzoek van de Barronschool zal de training in Januari 2014 op deze school worden verzorgd.

De training is zowel door de jongeren als ProHealth als zeer vruchtbare ervaren. Tijdens  de discussies is onder andere ook nader ingegaan op middeltjes en methoden die jongeren gebruiken om een zwangerschap te voorkomen. Methoden die volgens hun zeggen 100% safe is maar wat juist niet het geval is. Methoden en middeltjes die zij hebben aangedragen bieden geen garantie op het voorkomen van een tienerzwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Een methoden waar fel over is gediscussieerd is  “har puru“. Let op: ook deze methode biedt geen van de partners bescherming.

Het promomateriaal is met veel enthousiasme ontvangen. Jongeren van Moengo hebben zich nu al opgegeven voor de volgende DVD productie. Ze gaven aan dat het belangrijk is dat ook situaties die voor Moengo e.o. herkenbaar zijn, onder de aandacht wordt gebracht. Tevens hebben ze enkele onderwerpen aangedragen waar ze graag uitgebreider over geinformeerd willen worden.